Eduroam Bağlantı Ayarı - Windows 7

SECUREW2 programını indirdikten sonra çift tıklayarak kurulumu başlatın. Kurarken hazır gelen ayarlarda bir değişiklik yapmadan ilerleyerek kurulumu tamamlayın. Bilgisayarın yeniden başlatılmasını isteyecek kabul edin ve yeniden başlatın.

1-Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açın. Kablosuz ağları yönet'e tıklayın.

2-Açılan pencerede "ekle" düğmesine tıklayın. "El ile ağ profili oluştur" bölümüne tıklayın.

3-Seçenekleri resimde görüldüğü gibi doldurun.

Ağ Adı: eduroam

Güvenlik türü: WPA2- Kuruluş (Enterprise)

Şifreleme türü: AES

İleri butonuna tıkladıktan sonra Bağlantı ayarlarını değiştir'e tıklayın ve açılacak pencerede güvenlik kısmına girin.

4-"Ağ kimlik doğrulama yöntemi seç" kısmında seçeneklerden "SecureW2 EAP-TTLS" seçeneğini seçin ve ayarlar butonuna tıklayın.

5-SecureW2 Configuration penceresi açıldığında "Yapılandır" butonuna tıklayın.

6-"Bağlantı" sekmesi resimdeki gibi ayarlanacak.

7-"Sertifikalar" sekmesi resimdeki gibi ayarlanacak.

8-"Doğrulama" sekmesinde ilk kutuda "PAP" seçilecek.

9-"Kullanıcı hesabı" sekmesinde eğer her seferinde şifre sorulmasın istiyorsanız mail adresinizi ve şifrenizi yazın.

Personel için:

isim soyisim @sdu.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(melihcolpan@sdu.edu.tr)

Lisans Öğrencileri için:

küçük harfle l öğrenci numarası @stud.sdu.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(l1234567890@stud.sdu.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için::

küçük harflerle yl öğrenci numarası @stud.sdu.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(yl1234567890@stud.sdu.edu.tr)

Şifre: E-posta adresinizin şifresidir. Henüz değiştirmediyseniz TC'nizin ilk 8 hanesidir.

"Tamam" butonuna basın, tekrar "Tamam" butonuna basıp diğer pencereyi de kapatın. Diğer iki pencereyi de "Tamam" butonlarından kapatın.