21 Kasım 2017 Salı

Eduroam Bağlantı Ayarı - Iphone, Ipod-Touch

45405 defa okundu

1-Öncelikle internete başka bir bağlantı ile bağlı olmanız gerekmektedir. Verilen linkten iphone configuration dosyasını yüklemeniz gerekmektedir. Yükledikten sonra diğer işlemleri buradan takip edebilirsiniz.

Eduroam Iphone and Ipod-Touch

2-Adrese bağlandığınızda resimde görüldüğü gibi yeni bir profil yüklemeniz istenecek. Install'a dokunun.

3-Açılan uyarı penceresinde "Install Now" butonuna dokunun.

4-Kullanıcı adınızı girin.

Personel için:

isim soyisim @sdu.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(melihcolpan@sdu.edu.tr)

Lisans Öğrencileri için:

küçük harfle l öğrenci numarası @stud.sdu.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(l1234567890@stud.sdu.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için::

küçük harflerle yl öğrenci numarası @stud.sdu.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(yl1234567890@stud.sdu.edu.tr)

"Next" ile devam edin.

5-Şifrenizi girin.

Şifre: E-posta adresinizin şifresidir. Henüz değiştirmediyseniz TC'nizin ilk 8 hanesidir.

6-Profil yüklendiğinde "Done" butonuna dokunun.

7-Şimdi Eduroam kapsama alanında iseniz kablosuz ağa girebilirsiniz. İlk defa bağlanırken sertifikayı kabul etmeniz istenecek. "Accept Certificate" seçeneğini seçin. İnternete erişiminiz sağlanmıştır.